3 Haziran 2011 Cuma

Erken Rezervasyon İptal Sigortası

Tatile çıkmak, farklı iklimlerin havasında uzun soluklu yaşamak, doğanın, tarihin, eğlencenin doruğuna çıkmak… Yorucu geçen çalışma hayatının ardından böyle bir ortamı hepimiz arzuluyoruz. Belki daha evvelinde çok da mümkün değildi her yaz bu ortamlarda tatil yapabilmek; ancak günümüzde erken rezervasyon sayesinde mümkün.  Erken rezervasyon ile hem tatilinizi erkenden planlamış oluyorsunuz, aklınız rahatlıyor hem de sezon fiyatları üzerinden çok daha uygun fiyatlarla tatile çıkabiliyorsunuz. Erken rezervasyon ile akıllarda oluşabilecek tek problem çok önceden ayarlanan tarihte bir sorun olma olasılığıdır; ancak bahsedilecek erken rezervasyon iptal sigortası ile bu sorun da ortadan kalkacaktır.

Erken rezervasyon avantajları sayılamayacak kadar küçük avantajları da beraberinde getirir; ancak elbette öncelikli erken rezervasyon avantajlarından bahsedilmelidir. Erken rezervasyon sayesinde öncelikle ücretlendirmede avantaj kazanacaksınız. Erken rezervasyon yaptırdığınız takdirde sezon fiyatları üzerinden büyük indirimlerle karşılaşacaksınız. Birinci erken rezervasyon döneminde tatilinize karar verip ödemenizi yaparsınız eğer %40- 50’ lere varan indirimlerle tatile çıkabileceksiniz; ancak son erken rezervasyon dönemlerine kalırsanız indirim oranlarında düşüş olacağını göreceksiniz.
Bu ekonomik tatil geçirme avantajının yanında otellerin dolu olma ihtimalinin ortadan kalkması avantajını da söyleyebiliriz erken rezervasyon için. Yazın beğenip tatili geçirmek istediğiniz otel için arama aradığınızda boş oda kalmadığını öğrendiğiniz vakit yaşadığınız kırgınlığı erken rezervasyon sayesinde yaşamayacaksınız. Çünkü erken rezervasyon ile kalacağınız yeri aylar öncesinde ayırtmışsınızdır.

Gelelim erken rezervasyon iptal sigortası hususuna. Erken rezervasyon iptal sigortası bir anlamda yaptığınız ödemenin güvencesi anlamına gelmektedir. Şöyle ki eğer erken rezervasyon yaptırırken temkinli davranarak “Ya bir sorun çıkarsa…” deyip erken rezervasyon iptal sigortası da yaptırırsanız tatilinizi iptal ettirmeniz gerektiğinde ödemenizi geri alabileceksiniz. Erken rezervasyon iptal sigortası için her ne kadar ek bir ödeme yapmış olsanız da tatil ücretinin %1 oranında küçük bir meblağ yatırmış olacaksınız. Bu açıdan da erken rezervasyon iptal sigortası kesenizi yormayacak bir önlemdir. Özetle erken rezervasyon ve erken rezervasyon iptal sigortası sayesinde huzurla, güvenle ve en önemlisi dilediğiniz gibi bir tatil geçirebilirsiniz.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder