17 Ağustos 2011 Çarşamba

5 Yıldızlı Otel

5 yıldız otel, ülkemizde bolca bulunan, üstün hizmet anlayışının uygulandığı, müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu otellerdir. 5 yıldız otel dahilinde tatil geçirmek, sizin için son derece doğru bir karar olacaktır. Biz de bu yazımızı, 5 yıldız otel tesislerinde tatilini geçirmek isteyen kişilere hitaben kaleme alıyoruz. "5 yıldız otel tatili" yapmaya karar vermiş ya da bu konuda kararsız olan kişilerin, yazımızın tamamını dikkatle okumalarını ve 5 yıldız otel ile ilgili daha geniş bilgi sahibi olmalarını tavsiye ediyoruz. Tatil yapmak ciddi bir iştir.

5 Yıldız Otel Tesisleri Nerelerde Bulunur?

5 Yıldızlı Otel
5 yıldız otel, genellikle büyük şehirler ve sahil kasabalarında, beldelerinde yer almaktadır. 5 yıldız otel dahilinde tatilini geçirmek isteyen kişiler, genellikle sahil kesimlerinde tatillerini geçirmek amacındadırlar; bu sebeple 5 yıldız otel tesislerinin büyük kısmı, bu bölgelerde kurulmuştur.
Yurt içinden ve yurt dışından 5 yıldız otel tesislerini tercih eden turistler, otele rahatça gelebilirler. 5 yıldız otel tesislerinin büyük bir kısmı, ulaşım sorunu da göz edilerek kurulmuştur. Hem hava alanına hem de otobüs terminaline yakın mesafelerde kurulan "5 yıldız oteller", tercih edeni tarafından memnun kalınan, nezih otellerdir.
5 yıldız otel, sadece sahil kesimlerinde bulunmaz elbette. Ülkemizde yer alan büyük şehirlerin neredeyse tamamında, 5 yıldız otel bulabilirsiniz. Bu otellere "şehir otelleri" de denmektedir. Büyük şehirlerde yer alan 5 yıldız otel içerisinde, mutlaka kapalı yüzme havuzu yer almaktadır. Bu şekilde, sahil kasabalarına gitmeyen kişilere bu beldeler aratılmaz, kişinin iyi bir tatil geçirmesi amaçlanır.

5 Yıldız Otel Özellikleri

5 yıldız otel, bu seviyeye ulaşabilmesi için çeşitli kriterlere sahip olmalıdır. Bu kriterler, yıldız sayısına göre değişmektedir. Bu bölümde, 5 yıldız otel içerisinde bulunması gereken özelliklerden söz edeceğiz.
5 yıldız otel odaları, tatilcilerin tüm ihtiyaçları göz edilerek, düşünülerek kurulmalıdır. Buna göre, mutlaka bir adet çalışma masası yer almalıdır. Yine 5 yıldız otel odalarının tamamında mini bar, uluslararası görüşmelerin yapılabileceği bir adet telefon, yine uluslararası kanalların seyredilebileceği bir adet televizyon, saç kurutma makinesi ve klima yer almalıdır. Bunlar, 5 yıldız otel odalarında bulunması gereken en temel eşyalardır.
5 yıldız otel tesislerinin, belli bir kısmında, mutlaka internet erişimi de olmalıdır. Tüm odalarda internet erişimi olan oteller, 5 yıldız otel statüsüne daha da layıktırlar. Nitekim internet, birçok kişi için olmazsa olmaz bir şarttır.
5 yıldız otel içerisinde aktif olarak faaliyet yürüten oda servislerinin, 24 saat faaliyette olması gerekmektedir. Herhangi bir ihtiyaç ya da acil durumu esnasında, 5 yıldız otel oda servisinin müdahale etmesi ve söz konusu ihtiyacı karşılaması gereklidir. Yine tıpkı oda servisi gibi, otopark hizmetlerinin de 24 saat aktif olması ve başında da en az bir görevlinin yer alması şarttır. Bu kural da 5 yıldız otel tesislerine has bir kural ve gerekliliktir.
5 yıldız otel çalışanlarının da belli bir eğitimden geçirilerek çalıştırılması gereklidir. Eğitimsiz olan çalışanların, müşteri ile muhatap edilmemesi daha iyi olur. Kısa süreli bir eğitimin ardından 5 yıldız otel çalışanları, otel içerisinde aktif olarak çalışmaya ve tatilcilere hizmet sunmaya başlayabilir.
Keyifli bir tatil geçirmek düşüncesindeyseniz 5 yıldız otel, tam da size göredir. Aradığınız her türlü hizmetin fazlasıyla sağlandığı "otel 5 yıldız" olunca, size de gerçek bir tatil geçirmek kalacaktır. Son yıllarda sayısı artan "termal otel turu" ile de 5 yıldız otel tesislerinde konaklayabilirsiniz. Öneriyoruz: tatilinizi 5 yıldız otel tesislerinde geçirin, asla pişman olmayacağınız iyi bir tatile sahip olun. Şimdiden bol keyifli tatiller!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder